Strigatul dupa ajutor al Atenei: "Mai avem bani doar pana in octombrie". Rabdarea Germaniei fata de Grecia pare insa a se fi sfarsit

Data publicarii: 13-09-2011 | International



 


Sunt semnale din ce in ce mai clare ca Germania s-ar putea pregati se renunte la sustinerea neconditionata a Greciei, mai ales pe fondul nelinistii investitorilor privind capacitatea statului elen de a-si plati datoria, scrie Bloomberg.


Randamentele cerute de banci pentru a imprumuta Grecia la o maturitate de doi ani au ajuns, pentru prima data, la 60% pe an, iar investitorii sunt din ce in ce mai siguri ca falimentul statului elen este doar o problema de timp. Solutiile propuse pentru a rezolva problema elena sunt dintre cele mai diverse. Cea care sta insa pe buzele investitorilor este scoaterea Greciei din eurozona, urmata de asumarea unui faliment "controlat".




"Iesirea Greciei din zona euro nu este o solutie"


"Sunt sanse semnificative ca acest lucru (intrarea Greciei in incapacitate de plata, n.r.) sa se intample. Iesirea ei din zona euro nu este insa o solutie, la fel cum eventuale renuntare a Germaniei la euro este de domeniul absurdului", a declarat pentru gandul Matei Paun, managing partner BAC Investment. 

Integral in Gandul.info.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: